Light

Hé srácok, hová tűnt mindenki?

Szinte minden társaságban akad egyvalaki, aki kicsit lassabb felfogású a többieknél, állandó humorforrást biztosítva ezzel.

Későn esik le a tantusz. Nehezen fordul a fogaskerék. Nem kapcsol időben. Nem vágja a témát. Sorolhatnánk még azokat a kifejezéseket, amelyek a lassabb megértést írják le, de ez talán felesleges (kivéve, ha az olvasó is ebbe a kategóriába esik…).

Úgy tűnik, a bevezetőben megfogalmazott állítás nem kizárólagosan az emberi kisközösségekben megfigyelhető jelenséget jellemez. Ennek cáfolatához elegendő az alábbi, állatkerti videofelvétel megtekintése.

A pingvinek csapata egy madárként mozdul az ételszállító autó zajának hallatán és indul meg konokul totyogva-sietve a táplálék eredete felé. Egy, csak egy legény, vagy leány marad talpon egy helyben toporogva és ugyanazon a helyen ácsorog tovább, majd tétován téblábol a teljesen rossz, ellentétes irányba tekingetve.

Íme a bizonyíték, hogy egy adott fajon belül sem ugyanolyan értelmi képességekkel rendelkeznek az egyes egyedek. Az alkalmazott gondozók azért biztosan nem hagyják éhen veszni szegény kis balfácánt, izé, pingvint!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik