Light

Metallica orosz módra

Sokak szerint a zenakar az azonos című, a Fekete Albumként is emlegetett lemezzel kezdte el kilóra eladni magát, és a lelkét.

Mindenesetre az tény, hogy az együttes az 1991-es anyaggal tört ki végleg a metálzenék ketrecéből, és kezdte meg igazi menetelését a(z egyes rajongók szerint kétes) világhírnév felé.

A még szubkulturális ikonként a bandába szeretők szemében az egyik legnagyobb szálka a Nothing Else Matters power balladája, amely James Hetfieldék első, tömegek által ismert slágerévé vált, maga mögött hagyva a rétegmuzsikák címkéjét.

Utóbb az ortodox hívőknél a szimfonikus S&M önfeldolgozásai verték ki a biztosítékot, így mi most ódzkodnánk a dal újabb nagyzenekari változatától – ez csak egy pad, két srác, egy balalajka, meg egy gitár, valahol Oroszországban.

Persze, a könnyed csuklómozdulatból kirázott stíluskavalkádot már megszokhattuk a keleti blokk hőseitől, hiszen már az AC/DC, vagy a Prodigy áthangszereléséről is szót ejtettünk korábban. De ne lepődjünk meg akkor sem, ha a volt szovjet – és nem orosz, bár a két szerzemény dallama azonos – himnuszt halljuk felcsendülni reggae verzióban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik