Light

A munkavállalás nehézségei

Az argentin művész, Santiago "Bou" Grasso kifejező és találó rövidfilmen ábrázolja a szürke hétköznapok kiszolgáltatottságát.

Sokan még mindig azt hiszik, az animáció gyermeteg műfaj, és kizárólag a legifjabb korosztály szórakoztatására szolgál. Pedig gazdag filmtörténeti értékkel bír az önálló művészeti ág, amely a “komoly” játékfilm fejlődésére is befolyással van.

A számítógépes effektek térhódítása rémlik? Na ugye.

Ha már a szolgálatot emlegettük, a jelenleg tárgyalt, százas nagyságrendben nemzetközi díjakkal elhalmozott, rajzfilmes alkotás szintén ezt a témát dolgozza fel szatirikus hangnemben. Egyébként érdemes a rendezőjének a saját honlapját alaposabban végigböngészni.

Az üdítően fanyar “röpdolgozattal” kapcsolatos minden további fejtegetés menthetetlen poéngyilkolással járna, így csak áttételes asszociációként megemlítjük szeretett Kosztolányi Dezsőnk távolból felsejlő alakját.

Az írásaira jellemző szemléleten túl konkrétan A kulcs című novellája, meg az abban szemléltetett családfő otthoni, illetve hivatali szerepének megfelelő viselkedésváltása ugrik be az latin-amerikai videóról, amely hat és fél percének minden mozzanata megéri a rászánt időt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik