Light

Batmanék közöttünk járnak

Egy egyelőre talán még kevésbé ismert, de terjedőfélben lévő őrület a planking "deszkázása" mellett. Ezzel legalább lehet lógni!

Mondhatnánk, hogy itt van egy újabb idiótaság mindazoknak, akik az extrém utcai sportok olyan egyszerű, edzést és jó kondíciót nem igénylő válfajait szeretik, mint például a planking.

Annyira azért nem számít már újnak a bemutatásra kerülő batmanning – a névadó szuperhős remélhetőleg mindenkinek megvan, magyar hangja: Denevérember –, bár jóval kevésbé ismert, mint a fentebb említett, milliók által kedvelt, vasalódeszka merevséggel történő heverészés, vagy mondjuk a “baglyozós” owling, a “fej nélküli” horsemaningről nem beszélve.

Nézzük, mit takar a “batmanezés”! Az első hozzávaló egy lehetőleg fiatal ember, aki nem szenved magas vérnyomásban, vagyis nem kap agyvérzést, ha rendszeresen száznyolcvan fokkal fordított testhelyzetbe kell állnia.

Aztán szükséges egy olyan felület (szobor, kapu, kerítés, közlekedési tábla), amire fejjel lefelé állva be tudja akasztani lábát, és így lóghat.

Nagyjából ennyi, és még egy kis szerencse kell hozzá, nehogy koppanó kobakkal búrázzon a lúzerebb alkatú sportember.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik