Light

Az űrben senki sem hallja a sikolyod

A cím Ridley Scott a magyar forgalmazásban A nyolcadik utas: a Halálként ismert klasszikusának szlogenje, amit ez a válogatás megcáfol.

Kapásból maga az idézett mű egyes jelenetei az állítás valótlanságát bizonyítják, így utólag is “elismerés” illeti a marketingszakembereket, ha voltak már ilyenek 1979-ben az Amerikai Egyesült Államokban, de biztosan.

Aztán habár a folytatásai közül hiányzik innen a második, viszont szerepel még a harmadik, és a negyedik rész, a többi tudományos-fantasztikus filmről nem beszélve.

Legyen tipikus hollywoodi stúdiómunka, vagy független kamaradarab kisebb költségvetéssel az óhazából, forduljon thrillerbe, esetleg horrorba, tartalmazzon netán vígjátéki elemeket, mindenféle sci-fi mozi helyet kap az összeállításban.

Így Ellen Ripley (Sigourney Weaver) számos emblematikus kollégája kiordíthatja magából a félelmét és a fájdalmát.

A teljesség igénye nélkül például a Galaktitkos küldetés Jason Nesmith kapitánya (Tim Allen), a Halálhajóból minimum a főhős Laurence Fishburne és az antagonista Sam Neill játékában, de itt van Arnie Az Emlékmás, vagy Will Smith A függetlenség napja villanásaiban, nem utolsósorban szólva a vonatkozó részekről a 2001: Űrodüsszeiából, vagy a Pandorumból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik