Light

Hitelkártyával fizeti a síron túli barátság árát

Ismét egy, a jó ízlés határait feszegetőreklám kerül terítékre, amely kenetteljes gúnnyal értelmezi újra a barátság fogalmát.

A csöppet kegyeletsértő kisfilm humoros(nak szánt) hangnemben vezeti fel a két cimbora(?), Micheal és John kapcsolatának történetét, mindezt az utóbbi temetésén, az előbbi által elmondott megemlékezés apropójából.

A szertartás részeként a szószóló feleleveníti a kettejük közötti köteléket, a világ körüli utazásokat, ez együtt töltött csodálatos időt, felfedezéseiket az érzékek és ízek birodalmában, az emlékeket arról, ahogyan a maximumon éltek.

Csakhogy a beszéd közben az elhangzottakat ábrázoló képsoron azt látjuk, hogy míg az elhunyt az első, a gyászoló a turistaosztályon utazott. Míg amaz megengedhette magának, hogy a golfozáshoz segédet fogadjon, emez saját maga volt kénytelen az ütőit cipelni.

Az eltávozott mindenhol megvillantotta a Diners Club International kártyáját, és szemrebbenés nélkül tett magasról arra például, hogy kiváltságai jóvoltából az állítólagos “legjobb barátja” nélkül, egyedül vezetik az étterem különtermébe.

Így már értelmet nyer a fenti, zárójelek közé bújt kérdőjel, igaz? De sebaj, itt az ideje Michael bosszújának: a lenyúlással John öröksége tovább él mind az otromba hozzáállás, mind a plasztiklapocska konkrét használatának értelmében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik