Light

Háromdimenziós nyomtató legóból

Arthur Sacek elképesztő teljesítménnyel olyan működőképes ketyerét berhelt össze, aminek csak egyetlenegy alkatrésze nem a dán építőjáték eleme.

Ahogyan a reklámok kapcsán megállapítható, melyek azok a fix pontok, amelyeket tuti befutóként alkalmazhatnak a marketingszakemberek, általánosságban is kiemelhetünk pasis témákat, azon belül megcélozva a szobában ülő típust. Úgy is mondhatnánk, a “kockákat”.

Nomen est omen: az egyik szerelme az “agyasoknak” a legókockák alternatív felhasználási módja. Emellett pedig közhely, hogy a nagyobb halmaz, általában a pasik rajonganak a kütyükért, így a legutóbbi időszak szenzációjáért, a 3D nyomtatóért is.

Mi magunk is számtalan írást szenteltünk fenti két témának a Hír24 különböző rovataiban: jelent meg cikk nyomtatott kulcsról, bikiniről, csokiról, fuvoláról, autóról, bicikliről, sőt magáról a házilag elkészíthető eszközről is.

A másik oldalon bemutattunk a színes műanyagáruból épített filmvetítőt, szívatáshoz használt gépjárművet, világrekordnyi óriástornyot, gigantikus anyahajót, vagy a játékkal díszített lábbelit, illetve gyerekszoba falát, a főszereplésével készült Csillagok háborúja rajzfilmet, de legót gyártó legórobotot is.

(Minderről alant, a témába vágó felsorolásnál megtalálható az összes felsorolt link!)

Természetes volt, hogy előbb-utóbb összefut a két szál, amire nem kell tovább várni: Arthur Sacek összehozott egy olyan háromdimenziós printert, aminek egyedül a marószára nem legóból készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik