Light

Az atléta kettétört álma

Bár az atlétika kevésbé veszélyes, mint a harcművészet, de fennáll a komoly sérülés lehetősége. Főhősünk most keményebb végkimenetel nélkül megúszta.

A XIII. Atlétikai Világbajnokság zajlik éppen Dél-Koreában, és mi is szerettünk volna eme rovathoz hűen megemlékezni erről, hogy azért látszódjon, a fontosabb sporteseményeknek itt is helyet tudunk adni.

Persze azért ehhez szükséges egy olyan, témába vágó műsorszám, amiben a kedves felhasználó nem csalódik, és a versenyző sem esik olyat, amitől maradandó lenne a sérülése.

Így esett a választásunk a rúdugrásra, mert itt a technika és az anyagfáradás kölcsönhatásai komolyabb problémákat tudnak okozni.

Dmitrij Sztarodubcev orosz sportolóval történt – amikor 575 centiméter leküzdésén próbálkozott –, hogy az ugráshoz használt rúd megadta magát, és a gyakorlata közben kettétört.

Végződhetett volna pechesebben is a történet, de szerencsére a versenyző a szivacsra esett és megúszta egy szolíd húzódással. A versenyt azonban így is kénytelen volt  feladni. Utolsó érvényes, 565 centiméteres ugrásával a tizenkettedik helyen zárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik