Light

A világ legrövidebb mozgólépcsője

Túl nagy lépés lenne az emberiségnek?

Időről időre nem győzzük hangsúlyozni, hogy nem áll szándékunkban semmilyen értelemben sem általánosítani a kulturális háttér alapján, viszont egyes esetekben a sértő jelleg leghalványabb árnyéka nélkül, ám óhatatlanul felmerülnek bennünk az adott nációkkal kapcsolatos bizonyos tények.

Való igaz, hogy a Japán társadalom általános technológiai fejlettsége az átlagon felül áll, sőt talán már túltechnicizált, mint ahogy az is, a luxusszintet a legtöbbször máshol húzzák meg a szigetországbon, mint a világon máshol.

Emellett reméljük, hogy nem ér bennünket semmilyen vád amiatt, hogy ki merjük jelenteni: az ázsiai emberek testmagassága lefelé tér el a középértéktől. Talán mindez az oka annak, hogy – a Guinness Rekordok Könyve szerint is – a Kawasaki City márkaáruházban található a világ legrövidebb mozgólépcsője, amely mindösszesen 83,4 centiméteres.

Már csak azt nem értjük, miért nem építettek be még egyet belőle a rövid pihenő után következő, három lépcsőfok helyett is? Ez minden bizonnyal még egy bejegyzést ért volna a híres világcsúcsok között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik