Light

Fényre festett akrobatika

Homlokzati artisták.

Két műfajt vonunk össze most sikeresen. Ehhez azonban az kell, hogy mindkettő virágkorát élje és mindkettő felkapott legyen. Enélkül nem is “dobnánk piacra” a műsort.

Na de nézzük, mi is az a két irányzat. Először vegyük az extrém és szabadidős sportok egyik, a videomegosztókon legjobban előretörő ágát, a parkourt, amely már tíz éve mocorog elismerésért az aszfalton, de csak az elmúlt években tudott olyanná válni, hogy népszerűsége túlmutasson a filmek világán.

Mert valóban a mozi kellett hozzá, egész pontosan az alapítóként is tisztelt David Belle és a B13 – A bűnös negyed című filmje, amiben a mester gyakorlatilag elindítja a műfajt, hogy a vászonról leszakadva az utcán váljon ma már közkedveltté az a sportág, amelyben gyakorlatilag minden elem akrobatikus, és a szaltók is hétköznapiak.

Ezzel a trenddel hozták össze a szintén újnak mondható és csak pár éve a köztudatban élő fényfestés műfaját, amellyel rendszerint házfalakat borítanak be, hogy azok önálló életre kelljenek a fényárban.

Szóval maga a műsor: egy remek fény-árnyék játékot hoztak össze pár éve Bréma városában, amely során a “festést” már az utcai szabadstílusú gyaloglókkal, a parkourosokkal végezték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik