Light

Legyen a gyerek neve Megatron!

Felnőve biztos nagyon hálás lesz a szüleinek.

Néha komolyan úgy tűnik, egyes anyukák-apukák a gyermekáldás következtében teljesen elvesztik az eszüket, amint a név kiválasztására kerül a sor. Biztos mindenki ismer a saját haveri körében valakit, aki hallott már valakiről, aki találkozott már fura, megmosolyogtató nevű családtaggal, kollégával, vagy baráttal.

Sorolhatnánk akár a magyar, akár a nemzetközi példákat, de fő az egyszerűség, így személyes kedvencként álljon itt mindkét kategóriából egy-egy: Dick Sweat és Kasza Blanka.

Ezeknél egy fokkal durvább az a típus, aki rajongása tárgyát erőlteti a csöpp kis jövevényre: itthon is hallottunk Izaura és Dzsoki keresztnevű állampolgárokról. Igen, a magyar helyesírási főszabály értelmében ezeket a kiejtés szerint írjuk, a megfelelő hatósági engedély birtokában viselheti az Isaura és a Jockey változatokat.

(Utóbbi egyébként azért is vicces, mert a sorozatban az első számú intrikus eredetileg a J.R. megszólításra hallgat, ami a “Junior”, azaz az “ifjabb” rövidítése. Mivel ennek magyar megfelelője nincs, a fordítók az apafigura nevének becézett alakját honosították meg a magyar tömegkultúrában, nem is sejtve, hogy ezzel szellemet engedtek ki a palackból.)

De mostani írásunk tárgya nem a Dallas, vagy a Rabszolgasors, hanem a Transformers. Történt ugyanis, hogy egy amerikai édes(?)apa, illetve egy dilinyós, aki remélhetőleg ez év október 11-e körül azzá fog válni, a fejébe vette, hogy születendő kisfiát a gonosz álcák vezére után Megatronnak fogják hívni.

A párja ezt azzal tetézte, hogy azt mondta, ha összejön ehhez egymillió tetszésnyilvánítás, “lájkolás” a Facebookon, úgy lesz. Lehet, hogy ismeri a rovatunkat és úgy volt vele: “na azt szeretném én látni”? A viccet félretéve ez teljesen komoly, saját oldalt hoztak létre ehhez, YouTube-csatornával, plusz egy aloldallal, megadott e-mail címmel az érdeklődő újságíróknak, stb. A kismamának kezdhet főni a feje, mert a családfő bizonyítási kényszerének következtében a kedvelők száma rohamosan, szemmel láthatóan nő – már átlépte a 825 ezret!

Két dolgot jegyeznénk csak meg. Egyfelől nem értjük, miért nem a pozitív hős autobot főnök Optimuszra esett a fater voksa, elég árulkodó a lelkivilágáról a döntése, plusz minimum agyon fogják szekálni a kölyköt emiatt.

Másrészt bár az átalakulós gépek világa elég fiús téma, ebben az esetben talán mégis jobb lenne a gyerkőcnek, ha a gyengébbik nemhez tartozna. Gondoljunk csak bele, az angolszász nyelvterületen jóval elterjedtebb a becenév használata – hogy fogják a Megatront rövidíteni? A Meggie, vagy Ronnie nem túl férfias.

Természetesen mi is rányomtunk egyet a megfelelő gombra, és a tenyerünket dörzsölve várjuk a férj őszi megszégyenülését ország-világ előtt, amikor majd kiderül, hogy 1 000 000 lájk ide, vagy oda, de mégis a feleség hordja otthon a nadrágot, és szó sincs róla, hogy hajlandó lenne egy ilyen marhaság miatt egy életre kiszúrni a szeme fényével!

Ellenkező esetben sok szerencsét, erőt és kitartást kívánunk a fiúcskának az eljövendő évekhez!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik