Light

A város hangjai

Henger-zaj

Autók, buszok, gyalogosok esetleg némi gyárzaj. Ebből a masszív keverékből állnak össze egy város hangjai. Persze ezek fokozódhatnak sikoly, sírás, üvöltés és a szélsőséges esetekben közlekedési balesetek formájában is. De ha valaki ettől el tud rugaszkodni, akkor még akár művészi formában is meg tudja jeleníteni a település-jellegű hangokat.

Akko Goldenbeld nagyot rugaszkodott és a holland Eindhoven városának zsivaját próbálta meg művészi formába önteni – a maga módján. Semmi mást nem tett, mint a település méretarányos fa modelljét elkészítette egy nagyobb hengerre  applikálva. Ezt egy kalapács-szerű eszközzel kapcsolatba hozta egy zongorával, hogy megfelelően tudja átvinni az épületek és közterek formáit hangok alakjában.

Így a forgás során az épületek méretei alapján különböző zajokat csikart ki a hangszerből. Az összhangzás kissé macskazenére sikeredett, de a laboratóriumi kísérletnek felfogható élménnyel így is sikerült némi hírnévre szert tenni.

Kíváncsiak lennék a világ legnépesebb városa, Tokió mekkora hengerre fért volna rá és melyen zenével sértené fülünket. :)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik