Light

Az ifjú szakács

A 9 éves Remmi gyerekeknek szóló főzőműsort vezet

Remmi Anne Smith Oklahomában él, és saját televíziós főzőműsora van Cook Time with Remmi címmel. A műsor alapját ez a gondolat adja: “A gyerekek akkor tanulnak meg egészségesebben enni, ha megtanulnak tápláló ételeket főzni.”

A Kínában született kislány egy nagy család hatodik gyereke. Négyévesen már a konyhában sürgölődött édesanyja, Nancy mellett, mosta a zöldségeket, segített a kóstolásnál, hatévesen pedig már egyre több feladatot vett át. Édesanyját régóta foglalkoztatta a gyerekek rosszultápláltságának kérdése. Megfigyelte, hogy csak olyan műsorok készülnek a gyerekeknek, melyek desszertek és rágcsálnivalók elkészítését mutatják be, de arról nem sok szó esik, hogyan kéne egészséges ételeket főzni.

Nancy és Remmi rájöttek, hogy ha a gyerekek többet tudnának az egészséges táplálkozásról, hatalmasat lépnének előre a probléma megoldásában. Mivel a gyerekek kevésbé hallgatnak a felnőttekre, mint egy másik gyerekre, felmerült az ötlet, mi lenne, ha Remmi maga csinálna egy főzőműsort.

“Amellett, hogy a tesznek valamit az egészségükért, más készségeiket is fejleszti a főzés: kiváló családi vagy baráti társas tevékenység, és az öntudatuknak is jót tesz, hogy megtanulnak valami új, hasznos dolgot.” – mondja a mama.

Ha a műsor szélesebb közönséghez eljut – jelenleg folynak erről tárgyalások -, talán elkezdi izgatni a kicsiket, és megváltoznak a szokásaik, gondolkodásmódjuk, és aktívabbak lesznek,
Remmi bízik benne, hogy a gyerekek ráébrednek: főzni mókás dolog, és akár készíthetnek ők is a családnak havonta vagy akár hetente egyszer egy vacsorát, hiszen a konyha a gyerekeké is!

Ajánlott linkek:

Remmi hivatalos weboldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik