Kultúra

Cserhalmi György nem kapta meg a színművészetis aranydiplomáját

Máthé Zoltán / MTI
Máthé Zoltán / MTI

Csütörtökön átvehették aranydiplomájukat a Színház- és Filmművészeti Egyetem ötven évvel ezelőtt, 1971-ben végzett hallgatói. A Blikk információi szerint Cserhalmi Györgynek is járna az aranydiploma, ő azonban nem volt ott az eseményen, mert nem kapott meghívót. „Se postai úton, se máshogy nem kerestek meg” – nyilatkozta a lapnak a színész.

Cserhalmi egykori osztálytársa, Maros Gábor operaénekes viszont kapott meghívót, át is vette az aranydiplomát. A rendezvényen érdeklődött Cserhalmi holléte felől, de az egyetem részéről azt a választ kapta, hogy a színészt is meghívták. Az SZFE ugyanakkor a Blikk kérdéseire kedd reggelig nem válaszolt.

Cserhalmi György nemrég többször is bírálta a modellváltáson átesett, korábbi oktatói és hallgatói jelentős részét elvesztő SZFE új vezetését. A Magyar Művészeti Akadémián elmondott székfoglaló beszédében úgy fogalmazott: „a hatalom ma is egyféleséget akar, egy olyan masszát, amelyből egyformára lehet szaggatni az itt lakókat, és ha ehhez nem hasonultok, akkor nem vagytok jó honleányok és honfiúk”. Jancsó Miklós születésének centenáriuma alkalmából pedig a közmédiáról mondta el a véleményét: „Az ember ilyenkor tényleg begurul, minek ennyire szolgalelkűnek lenni. Kéne egy kis tartás abba a televízióba, hogy gondoljanak ők is valamit a világról.”

A Blikk megkérdezte Cserhalmit, szerinte az SZFE bírálata vagy más nyilvános kijelentései miatt kerülhette-e el őt a meghívó. A színész azt mondta, hogy nem tudja.

Frissítés:

A Blikk cikkének megjelenése után Cserhalmi az ATV-nek azt nyilatkozta, ha esetleg megkapná a meghívóját, már akkor sem venné át az aranydiplomát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik