Kultúra

Egy lánynak a turnébuszba beülni nagyon veszélyes

Március 15-én, a Cinegón debütál a BP Underground dokumentumfilm-sorozat negyedik epizódja, a BP Underground – Rock. A Koltay Anna és Turán Eszter által 2020-ban készített, legszemélyesebbnek tartott film a budapesti rock szcénát mutatja be, melynek előzetese alább látható. Az alkotók soha annyi alanyt még nem ültettek kameráik elé, mint az új részben, több mint félszázan segítik a nézőt a 90-es és 2000-es évek underground rock közegének rekonstruálásában.

A 2017-ben indult BP Underground első része a hardcore-punk szcénát mutatta be, melyet a budapesti hip-hop közeg története követett 2018-ban, 2019-ben pedig a Telekom Electronic Beats-en debütált a nézőket az elektronikus zenei szcénába kalauzoló 3. epizód. Az első három epizód is látható lesz a Cinegón március 11-től.

A BP Underground dokumentumfilm-sorozat tisztelgés a város underground szubkultúrái előtt. A különböző epizódok célja az adott szcéna kialakulásának és közösségépítő erejének bemutatása. A filmek a szubkultúrák meghatározó figuráin keresztül kalauzolják el a nézőt a legfontosabb zenéktől a közvetített üzenetig, az ikonikus lemezbolttól a kultikus klubig, a kezdetektől indulva, nagy hangsúllyal a ’90-es évek „aranykoráig”, eljutva a 2000-es évekig, végül kicsit a mára is reflektálva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik