Kultúra

Meghalt Rance Howard színész, Ron Howard édesapja

89 éves volt.

Elhunyt Rance Howard amerikai színész, a színész Clint Howard és a kétszeres Oscar-díjas rendező Ron Howard édesapja, aki karrierje során több, mint 250 produkcióban játszott – számol be róla a Deadline.

Rance Howard halálhírét idősebb fia, Ron Howard jelentette be Twitteren:

Clint és én áldottak vagyunk, amiért Rance Howard fiai lehetünk. Ma távozott közülünk, 89 évesen. Különösen büszke volt arra a képességére, hogy remekül egyensúlyozott az ambíció és a tisztességesség között. Egy válság-kori tanyasi fiú, akinek a színjátszás iránti szenvedélye megváltoztatta a családunk történetét. Szeretünk és hiányzol, Apa.

— írja posztjában a rendező.

Rance Howard 1928-ban született Oklahomában és színészkedni az ’50-es évek közepén kezdett. Az elismert karakterszínész egyebek mellett olyan filmekben és sorozatokban tűnt fel, mint a Bilincs és mosoly, a Kínai negyed, A farm, ahol élünk, a Csillagközi romboló, A tövismadarak, A nagy csobbanás, a Dinasztia, a Gyilkos sorok, a Dallas, a Vérbeli hajsza, a Quantum Leap – Az időutazó, a Baywatch, a Túl az Óperencián, a Tökéletes katona, az Ed Wood, az Apollo 13, A függetlenség napja, az Egy rém rendes család, a Babylon 5, A Grincs, a Egy csodálatos elme, az Angyalok és démonok és A magányos lovas.

A Through the Magic Pyramid című családi filmben nyújtott alakításáért Emmy-díjra is jelölt Howard egészen haláláig aktív volt és jelenleg is hét olyan produkció készül, amelyben szerepet vállalt.

Kiemelt kép: Getty Images/WireImage/Gregg DeGuire

Ajánlott videó

Olvasói sztorik