Kultúra

Az Acélember 2-ben lehet utoljára Superman Henry Cavill

Már amennyiben az elkészül egyáltalán, mindenesetre a színész egy interjúban beszélt arról, hogy ő nagyon szeretné.

Világszerte egy hete látható a mozikban Az Igazság Ligája, amelyben Superman szerepében Henry Cavill is visszatér, noha a karakter a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala végén elhalálozott.

Na persze az acélember feltámadása igazából sosem volt kérdés, hiszen mégiscsak a DC egyik legemblematikusabb szuperhőséről van szó, ugyanakkor most, hogy újra csatasorba állt a Warner Bros. univerzumépítésében, felmerült a kérdés, mihez kezdenek vele legközelebb. Már csak azért is, mert

a hőst Az acélember óta megformáló Cavillnek már csak egy filmre van szerződése a stúdióval.

Az Igazság Ligája és Cavill szuperhősfilmes jövője adták az alaptémákat abban az új interjúban, melyet az Los Angeles Times készített a 34 éves színésszel, aki elmondása szerint szeretné, hogy a szerződésében foglalt negyedik produkcióként a már régóta emlegetett Acélember 2 kapjon zöld utat a Warnerél.

Megvan a nagyszerű lehetőség arra, hogy elmeséljük a Superman-sztorit. Az Igazság Ligájával fantasztikus esélyt kaptunk, hogy megmutassuk Supermant a maga teljes valójában és egy komplex, karakterközpontú filmet készítsünk, amely a reményről és a boldogságról is szól. Egy nemcsak izgalmas és látványos, de igazi jóérzésű filmet, amely tanulságokkal is szolgál

— adott hangot a projekttel kapcsolatos lelkesedésének a brit színész.

Cavill hozzátette, ha megvalósul az Acélember 2, szívesen aláír újabb Warner-DC filmekre.

Tekintve, hogy Az Igazság Ligája eddigi gyenge mozis teljesítménye és egyre valószínűbb bukása miatt bizonytalanná válhat a Warner Bros. univerzumépítése, egyelőre az sem biztos, hogy a stúdió meg kívánja hosszabbítani Cavill szerződését. Ugyanakkor, ha veszteségessé válik a Justice League-mozi, akkor annak folytatását jegelve napirendre kerülhetnek az olyan pihentetett projektek, mint az Acélember 2.

Az évtized legveszteségesebb szuperhősfilmje lehet Az Igazság Ligája
Egy pénzügy elemzése szerint még a költségeit sem fogja visszahozni a produkció.
Kiemelt kép: Warner Bros. Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik