Kultúra

Jim Carrey: Már nem érzem a depressziót és néha boldog is vagyok

A komikus egy interjúban beszélt újra betegségéről és arról, hogyan éli meg a mindennapokat.

Először 2004-ben beszélt nyíltan a depressziójáról az 1990-es évek legnépszerűbb komikusává vált, kétszeres Golden Globe-díjas Jim Carrey, aki azóta is küzd a betegséggel.

Az új évezredben a reflektorfénytől egyre inkább visszavonuló és a korábbiaknál jóval kevesebb produkcióban részt vevő színész és humorista hosszú idő után a CBS News munkatársának adott interjúban (via Metro) beszélt újra depressziójáról és arról, hogy érzi magát manapság.

Ebben a pillanatban nem vagyok depressziós. Nem érzem és nem tapasztalom a depressziót. Évekig megvolt, de most, amikor esik az eső, akkor esik, de nem állandósul. Nem marad elég sokáig ahhoz, hogy alámerüljek benne és belefulladjak

— mondta az 55 éves Carrey, hozzátéve hogy „néha már boldognak is érzi magát”.

Vannak hullámhegyek és hullámvölgyek. De ezek mindegyike elmúlik és kisimul, így aztán olyasfajta érzés az egész, mintha egy alacsony szintű kétségbeesésben élnél. Olyanban, ahol nem kapsz semmi választ az élettől, de amúgy elvagy. És még mosolyogni is tudsz a melóban

— tette hozzá a komikus.

Noha a depresszió elmondása szerint már kevésbé folytja meg, továbbra is kemény időszakon megy keresztül Jim Carrey, akinek barátnője közel két éve lett öngyilkos. A komikus és a sminkesként dolgozó Cathriona White a múltban többször összejöttek, majd szakítottak. Az utolsó szakításukat már nem tudta feldolgozni az akkor 28 éves nő, aki a szétválásukat követő negyedik napon gyógyszer-túladagolással vetett véget az életének. Carreyt később gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták meg.

Jim Carrey szerint úszhatunk, de partra nem érünk úgysem
Két éve öngyilkos lett a barátnője, sokak szerint azóta megszakadt a kapcsolata a külvilággal. Szerintünk egyáltalán nem.
Kiemelt kép: Getty Images for AFI/Christopher Polk

Ajánlott videó

Olvasói sztorik