Kultúra

Kenneth Branagh ismét Poirot lesz: jön a Halál a Níluson

Hercule Poirot a vonat után hajóra száll: a Gyilkosság az Orient expresszent követően a Halál a Níluson című Agatha Christie-krimit is újra megfilmesíti a 20th Century Fox stúdió és ezúttal is Kenneth Branagh játssza majd a főszerepet – írja az MTI.

Az előkészületben lévő játékfilm forgatókönyvét a Szárnyas fejvadász 2049-et is jegyző Michael Green írja, aki legutóbb az Orient expresszt adaptálta.

A Halál a Níluson először 1937-ben jelent meg. Christie ebben a regényben Poirotot egyiptomi vakációra küldi. Az elegáns társaságban töltött nílusi hajóúton egy szerelmi háromszög gerjesztette indulatok gyilkossághoz vezetnek, s a tettes persze nem úszhatja meg.

Akárcsak az Orient expresszből, a Halál a Níluson című krimiből is készült már nagyszabású, sztárokkal forgatott mozifilm. Utóbbiban, amelyet 1978-ban mutattak be, Albert Finney volt Poirot, továbbá Bette Davis, Mia Farrow, Maggie Smith, Angela Lansbury és David Niven is játszott a filmben – emlékeztetett a The Hollywood Reporter.

A Kenneth Branagh rendezésében és főszereplésével készült Gyilkosság az Orient expresszen 55 millió dolláros (15 milliárd forintos) költségvetése a november 10-i amerikai premier óta bőven megtérült, hiszen a globális jegybevétel már csaknem 150 millió dollárnál (40 milliárd forintnál) tart.

Poirot új bajuszt kapott, de ez sem segít rajta
Bőven van mit nézni Kenneth Branagh sztárokkal telezsúfolt Orient expresszén, csak épp izgulni nehéz közben – pedig ez azért nem ártana egy kriminél. Spoilermentes kritika.
Kiemelt kép: 20th Century Fox

Ajánlott videó

Olvasói sztorik