Kultúra

Hálával emlékezik Charles Mansonra a System of a Down gitárosa

Daron Malakian a Facebookon emlékezett meg a sorozatgyilkosról, aki a zenéjére is hatással volt.

Miként beszámoltunk róla, 83 éves korában vasárnap elhunyt Charles Manson, az Egyesült Államok történetének leghírhedtebb sorozatgyilkosa és szektavezére, aki fél évszázaddal ezelőtt egy hippipünkösdista csoport vezetőjeként több brutális emberölést is kitervelt.

A végül fél életét rácsok mögött töltő Manson halálhírére reagálva tette közzé az alábbi képet és posztot Facebook-oldalán Daron Malakian, a System of a Down gitárosa (via 444), aki bejegyzésében megemlékezett az állítása szerint rá és zenéjére nagy hatást gyakorló sorozatgyilkosról.

Nagyon szomorúan hallottam a híreket Charles Manson haláláról. Amikor a Toxicity albumon dolgoztam, Manson interjúi és zenéje nagy hatással voltak rám művészként. Az Atwa című számot Manson környezetvédelmi szervezete után kereszteltem el. Az érdeklődésem afelé irányult, ahogyan kifejezte a gondolatait és a meglátásait a társadalommal kapcsolatban, nem a gyilkosságok felé. Az ezen a képen látható festményt apám csinálta, amikor arra kértem, hogy fessen egy Charles Manson témájú festményt a Scars On Broadway albumhoz készült Fucking című számhoz, ami aztán limitált bakeliten jelent meg.

— írja bejegyzésében a rockzenész.

Malakian posztja sok rajongójánál kiverte a biztosítékot, mire azt reagálta nekik, nem hibáztatja őket, hiszen csupán annyit tudnak Mansonról, amennyit a média mutatott nekik, és nem ismerik igazán.

Kiemelt kép: Getty Images/ Kevin Winter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik