Kultúra

Százezrek gyászolják az ausztrál sztárkecskét

Garyt, a kecskét 6 évesen, csütörtökön altatták el, miután egy szívdaganatot fedeztek fel a szervezetében. Gary igazi hírességnek számított Ausztráliában, egy humorista duó oszlopos tagjaként járta az országot, ráadásul éppen turnén voltak a gazdájával. A stand-upos, Jim Dezarnaulds, ismertebb nevén Jimbo Baboozi sztárt csinált a kecskéjéből, YouTube-on több mint 160 ezren követték Gary kalandjait, a halála után pedig már majdnem 230 ezren gyászolják a Facebookon.

Legutóbb ketten ált a páros színpadra, és a következő műsoruk szombaton lett volna. Jimbo Baboozi Facebookon köszönt el a legjobb barátjától.

Először azt hittük, hogy csak egy duzzanatról van szó, de nagyon nehéz diagnosztizálni egy kecskét, aki szarik mindenre. Mindannyiunknak hiányozni fogsz, Gary, annyi boldogságot okoztál az embereknek. Nyugodj békében, haver!

Gary egyébként szeretett veszélyesen élni, meggyűlt a baja a törvénnyel. 2013-ban például a gazdáját büntették meg 440 dollárra (~116 ezer forint), amiért Gary lelegelte a kortárs művészeti múzeum kertjét Sydney-ben.

Kiemelt kép: Facebook

(Abc.net)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik