Kultúra

Húszan vallottak Kevin Spacey ellen az Old Vicben

A belső vizsgálat szerint Spaceyt személyi kultusz övezte a londoni színházban, senki sem merte szóvá tenni zaklatásait.

Nemcsak a Kártyavár forgatásán zaklatott fiatal kollégákat Kevin Spacey, hanem az Old Vicben is, melynek több mint tíz évig volt művészeti igazgatója. A londoni színház belső vizsgálata során húsz vallomás érkezett Spacey “helytelen viselkedésé”-ről, az esetek nagy része még 2009 előtt történt. A közlemény szerint a Spaceyt övező személyi kultusz is nagy szerepet játszott abban, hogy mindez éveken át titokban maradhatott. A színház vezetése ezt elfogadhatatlannak nevezte a történteket, és minden áldozattól bocsánatot kért, amiért nem sikerült támogató légkört kialakítania, amelyben bárki jelenteni meri az őt ért zaklatást. Egyben ígéretet tesznek arra, hogy még egyszer ne fordulhasson elő ilyesmi.

A belső vizsgálatra Roberto Cavazos mexikói színész nyilvános vádja után került sor, aki szerint Spacey fiatal férfiakra vadászott a színházban művészeti igazgatóként. Cavazos egyben azt is állította, hogy Spacey visszaélései közismertek voltak, de a színház inkább szemet hunyt fölöttük. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik