Kultúra

Taylor Swift azért csak nem direkt sértette meg Kanye West anyjának emlékét

Swift és West között régóta rossz a viszony. Először a rapper kelt ki a 2009-es VMA-n, hogy Taylor Swift helyett inkább Beyoncénak kellett volna nyernie, aztán látványosan kibékültek. Később megint nyilvánosan üzengettek egymásnak, most pedig Kanye West rajongói estek Swiftnek, hogy az énekesnő szándékosan sértette meg West anyjának emlékét.

A rapper anyja ugyanis éppen 10 éve, 2007. november 10-én halt meg kozmetikai műtétek okozta szövődményekben. Hogy Westtel nagyon közel álltak egymáshoz, az is mutatja, hogy még korábban, 2005-ben neki címezte a Hey Mama című számát, ami óriásit ugrott Spotify-on az elmúlt napokban, 23.6 millióról 24.3 millióra.

Egészen pontosan 24 óra alatt 700 ezerszer hallgatták meg. 

És ennek egy oka van: a Nme.com szerint így tüntetnek a rajongók Swift ellen. Sokak úgy gondolják, hogy az énekesnő direkt, szántszándékkal időzítette az Reputation megjelenését éppen Donda West halálának tizedik évfordulójára. Taylor Swift képviselete cáfolta a pletykát, azzal védekeztek, hogy bevett szokás a pénteki premier, és más megjelenésekhez igazodva lőtték be a november 10-et, de West rajongói valószínűleg hajthatatlanok. Régi viszály ez, ami 2009-ben kezdődött. A zenei díjátadó után a kamerák előtt kibékültek, de a tűzszünet nem tartott sokáig. Tavaly Kanye West Famous című számában ugyanis elég keményen beszólt Swiftnek.

Szerintem Taylor és én szexelhetnénk, én tettem híressé a ribancot.

– mondta West. Ezután arról ment a vita, hogy most Taylor Swift leokézta-e a sort vagy sem. Most pedig azon lehet gondolkodni, hogy így vágott vissza az énekesnő vagy sem.

Taylor Swift egy évet várt, hogy visszavágjon a ribancozó Kanye Westnek
Az énekesnő végre új dallal jelentkezett, ami egyértelműen Kanye Westnek szól.

Kiemelt kép:  Christopher Polk/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik