Kultúra

Nemi erőszak kísérletével vádolják a Star Trek korábbi színészét

Egy volt színész és modell elmondása szerint George Takei évekkel ezelőtt elkábította és megpróbálta megerőszakolni.

Tucatnyi hollywoodi nagyágyú után George Takeit is utolérte az október elején a Harvey Weinsteint ért vádakkal kirobbant és azóta szélsebesen terjedő zaklatási botrány.

The Hollywood Reporter jelentette, hogy a klasszikus Star Trekben Hikaru Sulu megformálójaként híressé vált színészt egy korábbi modell és színész, Scott R. Brunton vádolja nemi erőszak kísérletével, amelyre állítása szerint még 1981-ben került sor az egyébként bevallottan meleg Takei otthonában.

Brunton beszámolójából kiderül, hogy 36 évvel ezelőtt egy Los Angeles-i bárban ismerkedett meg a Takeijel, aki randevúra hívta az akkoriban egy bárban pincérként dolgozó férfit. Takei roppant kedves és megértő volt az épp egy szakítás miatt szenvedő Bruntonnal, akivel előbb moziba, majd vacsorázni mentek. Ezt követően a színész felhívta őt a lakására, hogy mondván igyanak egy italt.

Megvolt az ital és ekkor megkérdezte tőlem, hogy kérek-e még egyet. Én meg mondtam, hogy persze. Megittam a másodikat is és hirtelen zavarodottnak és kábának kezdtem érezni magamat és azt gondoltam, elfogok ájulni. Mondtam neki, hogy le kell ülnöm és ahogy leültem az egyik fotelbe, hátrahajtottam a fejemet és tényleg el is ájultam. A következő dolog, amire emlékszem, hogy miközben kezdek magamhoz térni ő rángatja le rólam a nadrágot és már az alsómnál matat. Ekkor rászóltam, hogy »Mit művelsz?!«, mire ő: »Pihenned kell. Én csak próbállak kényelembe helyezni. Lazulj el.«. Én viszont nem akartam ezt és elmenekültem

— idézi fel Brunton, aki aztán a kocsijában várta meg, hogy teljesen magához térjen és elhajthasson.

Az áldozat a THR-nek elmondta, hogy korábban nem mert a sajtóhoz fordulni a történtekkel, mert úgy gondolta, úgysem hinne neki senki, hiszen mégiscsak George Takeiről van szó. Hozzátette, hogy most sem akar semmi mást a színésztől, csak azt, hogy kérjen tőle bocsánatot.

Brunton beszámolójával kapcsolatban a lap megkereste Takeit is, aki helyett az ügynöke egyelőre annyit reagált, hogy a 80 éves színész elutazott Japánba és Ausztráliába, ezért jelenleg nem elérhető.

Az HBO és az FX is kirúgta a nők előtt maszturbáló Louis C.K.-t
Közben pedig a forgalmazó törölte a komikus új filmje, az I Love You Daddy bemutatóját az Egyesült Államokban.
Kiemelt kép: Getty Images/WireImage/Jerritt Clark

Ajánlott videó

Olvasói sztorik