Kultúra

Horrornak és tündérmesének sem lesz gyenge a Hellboy rendezőjének új filmje

Ez derül ki a The Shape of Water végső előzeteséből, amely egy szép és mégis hátborzongató filmet ígér.

Két évvel legutóbbi rendezése, a Bíborhegy után idén ismét új alkotással jelentkezik Guillermo Del Toro, akinek a The Shape of Water című új alkotása ismét egy fantasztikus történet lesz. A magyar mozikban majd A víz érintése címen futó produkciónak kijött a harmadik, egyben végső előzetese.

A pazar szereplőgárdával készülő alkotás 1963-ban egy titkos amerikai kutatóintézetben fog játszódni, ahol a hidegháborús fegyverkezési verseny egyik új vívmányaként megalkotnak egy lényt (Doug Jones), aki félig ember, félig hal. Ezzel a titokzatos teremtménnyel aztán egyik nap megismerkedik a takarítóként ott dolgozó Elisa (Sally Hawkins), aki némaként a halemberhez hasonlóan elszigetelt, magányos életet él. A rokonlelkek egymásra találnak és rövidesen rendkívüli vonzalom alakul ki közöttük, amelyet persze titokban kell tartaniuk, különösen a kutatóintézet könyörtelen vezetője, Strickland (Michael Shannon) elől.

A korábban egyaránt Oscarra jelölt Hawkins és Shannon, illetve a színészként főleg bizarr lényeket megformáló Jones mellett az Oscar-díjas Octavia Spencer, továbbá Richard Jenkins és Michael Stuhlbarg játszik a produkcióban, amely itthon csak jövőre, február 22-én fog megérkezni a mozikba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik