Kultúra

Liam Gallagher krumplihámozóval állt bele a testvérháborúba

Az Oasis egykori tagja művészi szintre emelte a prosztóságot.

Liam Gallagher megint belerúgott egyet bátyjába, Noelbe, aminek persze önmagában nincs különösebb hírértéke, hiszen az Oasis feloszlása óta nem nagyon telik el nap enélkül. Ami miatt most mégis kitérnénk rá, hogy legutóbbi kirohanását komplex, előadóművészeti performansszá alakította az egyik koncert során. A sztori onnan indult, hogy Noel Gallagher előadta érkező lemezének egyik dalát Jools Holland showjában, ami annyira artisztikusra sikerült, hogy valaki egy ollón játszott a színpadon.

Ez természetesen magas labda volt Liamnek, aki az egész múlt hetet azzal töltötte, hogy ahol csak tud, nyilvánosan hülyét csináljon bátyjával. Minden létező felületen azon poénkodott, hogy ollójátékosa még sajnos nincs, de egy kis reverbbel megküldve állati jól fog szólni, ahogy valaki banánt hámoz, ceruzát hegyez, vagy matricákat ragasztgat mellette valaki a színpadon. Annyira rápörgött a témára, hogy poénból felhívást tett közzé a Twitteren, hátha valaki ráér krumplit hámozni a következő koncertjén.

Egyes rajongók persze komolyan vették a felhívást, így a közönségből valaki lelkesen el is kezdett krumplit hámozni a színpad előtti sorokban. Egyszerű csínynek tűnhet, de valójában kifinomult szimbólumhálózatról van szó, amelyet most rituálisan fejlesztett tökélyre. Liam ugyanis régóta becsmérli azzal bátyját, hogy krumplinak hívja, a Noisy ezért nemrég megkérdezte tőle, hogyan kell krumplit főzni, mire csak azt felelte:

Meghámozod, felforralod, aztán beteszed a kibaszott sütőbe, nem? Amíg ropogós nem lesz. Egy zenekarban is játszottam néhánnyal.

Borítókép: Dave Benett/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik