Kultúra

Sorozatként tér vissza a Négy esküvő és egy temetés

A Hulu 23 év után támasztaná fel a nagy sikerű filmet. Hugh Grantre és Andie MacDowellre azért ne nagyon számítsunk a tévéképernyőn.

Merthogy bármennyire is úgy tűnik a karácsonyi tévéműsorból, nem az Igazából szerelem volt az első brit romkom, ami leigázta a világot: Hugh Grant kisfiúsan sármos félmosolya már jó tíz évvel korábban, a Négy esküvő és egy temetésben is dollármilliókat hozott a konyhára (egészen pontosan 237 milliót a 3,7 milliós költségvetésből). Most úgy tűnik, a Hulu komoly fantáziát lát abban, hogy sorozatként gondolja tovább a 23 éves film alapsztoriját.

Az ötlet mögött Mindy Kaling áll, aki leginkább a hatodik évaddal mostanában lezáruló Mindy Projectből lehet ismerős – ennek nemcsak a főszerepét játssza, de ő írja és fejleszti is. Mellette ott van a fedélzeten a Négy esküvő és egy temetést író Richard Curtis is, aki executive producerként vesz majd részt a munkában. A rebootot antológiasorozatnak tervezik, így vélhetően nem az a terv, hogy rétestésztaként nyújtsák a végtelenségig az eredeti sztorit. Az egyes évadokban egy-egy baráti társaság körül forognak majd az események, amelyben a sors valahogy kidobja a címben jegyzett házasodási és halálozási statisztikát. A szereplőgárda összetételéről még nincs hír, de meglepődnénk, ha Hugh Grant, Andie MacDowell vagy Rowan Atkinson feltűnne a képernyőn.

Borítókép: Europress

Ajánlott videó

Olvasói sztorik