Kultúra

Újabb producert vádolnak szexuális zaklatással Hollywoodban

A 2005-ös X-Man és a készülő Hugh Hefner-film rendezőjét és a Szökés producerét Brett Ratnert összesen hat nő vádolja szexuális zaklatással – írja a Los Angeles Times. Natasha Henstridge színésznő állítása szerint  Ratner 19 éves korábban kényszerítette orális szexre, amikor modellként dolgozott.

Két évtizede képviselem Mr. Ratnert, és egy nő sem nyújtott be panaszt ellene szexuális zaklatásért. Sőt, egy nő sem egyezett meg pénzben az ügyfelemmel.

– nyilatkozta a lapnak Martin Singer, a rendező/producer ügyvédje.

Singer közleménye ellenére többen vállalták névvel, hogy Ratner zaklatta őket, vagy kellemetlenül viselkedett előttük. A Híradósok és a Magic Mike színésznője, Olivia Munn például azt mesélte, hogy Az utolsó gyémántrablás forgatása alatt 2004-ben éppen kaját vitt Brett Ratner lakókocsijába, aki gatya nélkül jött ki a zuhanyzóból, és Munn előtt maszturbált. Jamie Ray Newman, Eri Sasaki, és Jorina King színésznők szintén elmeséltek az LA Times-nak, hogyan zaklatta őket Ratner.

Ratnerrel tovább nőt azoknak a hollywoodi filmeseknek a száma, akiket Harvey Weinstein botránya rántott magával. A producert most már több mint 80 nő gyanúsítja zaklatással. Ezzel egy időben rúgták ki a Nickelodeon egyik munkatársát, és az Amazon elnökét is hasonló vádak miatt. James Toback rendező ellen mintegy 200 nő vallott. Legutóbb pedig Kevin Spacey-ről derült ki, hogy 30 évvel ezelőtt egy 14 éves fiút zaklatott, aki most az új Star Trek sorozatban játszik, és a Buzzfeednek adott interjút. Spacey nem sokkal a cikk után adott ki egy közleményt, miszerint nem emlékszik az esetre, de amúgy meleg. Azóta egy újabb férfi mutogat a színészre, akinek a karrierjébe is kerülhet a botrány. A Netflix máris leállította a Kártyavár folytatását.

Kiemelt kép: Kevin Winter/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik