Kultúra

Telt házas vetítéseken nyitott a Budapest Noir

A film jótékonysági gálabemutatója után a vidéki premier előtti vetítések és közönségtalálkozók is telt házasak lettek.

A Gárdos Éva rendezésében készült Budapest Noirt múlt hét csütörtök óta több városban hatalmas érdeklődés mellett vetítették. A film rendezője mellett Kemény Ildikó, a film producere, illetve a főszereplők: Kolovratnik Krisztián, Tenki Réka, Dobó Kata, Törőcsik Franciska és Anger Zsolt szereplők is elkísérték a filmet a premier előtti vetítésekre. A tíz vetítésen – Nyíregyházán, Debrecenben, Zalaegerszegen, Szombathelyen, Szegeden, Székesfehérváron, Veszprémben, Sopronban, Győrben és Budapesten – közel kétezren látták. Hogy mit gondolnak a nézők? Készült egy kisfilm minderről:

A történet szerint Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan gyilkosság ügyében nyomoz a ’30-as évek Budapestjén, vagyis csak nyomozna, ám mindenhol falakba ütközik. Ő viszont, minél jobban el akarják ijeszteni, annál kitartóbb, miközben nagyon úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság.

A forgatókönyvet Kondor Vilmos bestselleréből Szekér András (A nagy füzet) írta, a film operatőre Ragályi Elemér, a ’30-as évek Budapestjét Pater Sparrow látványtervező elevenítette fel, a jelmezeket Flesch Andrea tervezte. A Budapest Noir a Pioneer Pictures gyártásában készült, mely cégnek ez az első magyar mozifilmje. A Budapest Noir november 2-án kerül a magyar mozikba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik