Kultúra

Exkluzív: vagány posztereket kaptak A Viszkis főszereplői

A 24.hu-n láthatóak először az Ambrus Attiláról szóló akciófilm karakterposzterei.

November végén fog a mozikba kerülni az év legizgalmasabb és legakciódúsabb magyar filmjeként közelgő A Viszkis, amelyet a tehetségét Hollywoodban is bizonyító Antal Nimród rendezett.

Egymást érik az ütős akciók A Viszkis új előzetesében
Magyar akciófilm még nem volt olyan látványos és pörgős, amilyennek Antal Nimród alkotása ígérkezik.

Az Ambrus Attiláról szóló filmnek nemrég jelent meg a pörgős második előzetese, amelyet követően most négy impozáns karakterposzter érkezett, amelyek mellé rövid leírásokat is kaptunk a főszereplőkről.

A Viszkis

A ’90-es évek hírhedt bankrablója. Embertelen gyermekkor, zilált családi körülmények, a szeretet hiánya, a folytonos csalódások, a magány és a kirekesztettség érzése. Ezek Ambrus Attila élete első húsz évének a meghatározó élményei, amelyekkel felnőtt Erdélyben, és amit magával hozott Magyarországra, ahol lépten-nyomon azt látta, hogy csak az „számít”, akinek pénze van. Neki nem volt, ezért elvette. Milliókat rabolt. Úgy élt, létezett, mintha nem volna holnap. Sorsát végül nem kerülhette el. Elkapták és elfogadta megérdemelt büntetését, ám közben valami megváltozott. A média bulvárhőst faragott belőle, amit máig nem tudott levetni magáról.

InterCom

Kata, a barátnő

Gazdag szülők, jó egyetem, fényes jövő. Kata elé tálcán kínálja az élet a biztonságot, a nyugodt életet. Ő mégsem ezt az utat választja, amikor beleszeret Attilába. Okos, vagány nő, aki szeretne túlmenni a saját határain, lázadni a szülők ellen, kicsit rossz lány lenni, de, akit a pénz, a bármit megkaphatok érzése is bűvöletbe ejt.  Az igazi kérdés csak az, hogy mi vonzza őt Attilához és a szerelméért meddig hajlandó elmenni?

InterCom

Géza, a bűntárs

Ha A Viszkis az ész, akkor ő az erő. Csak a könnyen megszerezhető forintkötegeket látja maga előtt, és semmi nem számít neki, hogy azokat meg is kapja.  Mindig, mindent azonnal és gyorsan akar. Forrófejű bűnöző, aki elfogadja, hogy Attila a főnök, mert vele tuti a „buli” és dőlnek hozzá is a milliók. Épp ezért a végsőkig kitart mellette, még ha az az utolsó óra előbb is jön el, mint azt gondolná.

InterCom

Bartos László, a zsaru

Sem nem Columbo, sem nem Derrick vagy Harry Hole. Szívós, keményen dolgozó, a puzzle darabkákat egyesével a helyére pakoló, kávé és cigi függő zsaru, aki A Viszkissel kel, és fekszik. A munkája az élete, minden más romokban áll körülötte. Ha elfogja, leülteti és megtöri a hírhedt bankrablót, akkor úgy érzi, hogy valamit mégis sikerült elérnie, van mire büszkének lennie. Ez a karrierje legfontosabb ügye, amit nem hibázhat el.

InterCom

A történet szerint Ambrus Attila (Szalay Bence) félárván nő fel, zűrös kamaszkort és javítóintézeti éveket hagy maga mögött, amikor Erdélyből Magyarországra szökik. De az új élet nehezebbnek bizonyul, mint a régi. Egy hokicsapat kapusa és szertárosa lesz, de továbbra sincs pénze, se barátnője… míg rá nem jön, miben jó igazán. Vakmerő, gyors és alapos. Társa, Géza (Klem Viktor) közreműködésével egymás után fosztja ki a postákat, bankokat, utazási irodákat. Egyre nagyobbakat kaszál, egyre éhesebb a sikerre, egyre többet akar magának, és új szerelmének (Móga Piroska). De az utolsó balhéja kudarcba fullad, és a régóta a nyomában lihegő nyomozó (Schneider Zoltán) kezei közé kerül, aki szembesíti őt a tetteivel.

Harminc ember lefekszik a földre, ha azt mondom, le a földre
Szalay Bence élvezi, hogy pisztollyal rohangálhat Ambrus Attilaként. Videó a Viszkis forgatásáról.

Az immár kultikus Kontroll és a Ragadozók rendezőjének filmje november 23-án fog mozikba kerülni.

Kiemelt kép: InterCom

Ajánlott videó

Olvasói sztorik