Kultúra

Marilyn Manson kirakta nemi erőszakkal vádolt gitárosát

Twiggy Ramirez jó ideje Manson bandájában basszusgitáros és gitáros volt, ám most Manson kirakta a zenekarból.

Twiggy Ramirezt, polgári nevén Jeordie White-ot zaklatással és nemi erőszakkal vádolják, ez pedig, úgy tűnik, nem összeegyeztethető a Marilyn Manson márkával.

Úgy döntöttem, elválnak az útjaink Jeordie White-tal. A turnén helyettesíteni fogjuk. Minden jót kívánok neki.

– írta Manson a Twitteren, Instagramon pedig hozzátette:

Szomorú nap ez.

This is a sad day.

A post shared by Marilyn Manson (@marilynmanson) on

White az után távozik a zenekarból, hogy a Jack Off Jill énekese, Jessicka Addams nemi erőszakkal és bántalmazással vádolta meg egy október 20-i Facebook-posztjában. Addams részletesen írt „lármás” kapcsolatukról, amely még a ’90-es években kezdődött, amikor a nő tizennyolc éves volt. Amint fogalmaz, White idővel egyre lobbanékonyabb lett, és erőszakossága az érzelmi bántalmazástól és a testszégyenítéstől durvult egészen a fizikai támadásokig. Ugyanitt Addams azt is állította, hogy White megerőszakolta, amikor egy alkalommal az hazajött egy rövid szünetre a turnéról, amelyben Manson a Nine Inch Nails előzenekaraként lépett fel.

Addigra már tudtam, hogy Jeordie nem volt hűséges hozzám a turnék alatt, olyan nőkkel is megcsalt, akik a zenei kortársaim és akiket a mai napig tisztelek. Mindez egy olyan veszekedéshez vezetett, amilyenre sosem számítottam. A földre nyomott a kezével a nyakam körül. Azt mondtam, NEM. Azt mondtam, NEM. Olyannyira hangosan mondtam, hogy Pete (Addams lakótársa) berohant a máik szobából, hogy leszedje rólam. De megerőszakolt. Megerőszakolt valaki, akiről azt hittem, hogy szeretem.

Addams arról is írt, mennyire szégyellte magát és bűntudata volt a támadás után, főleg, hogy akkoriban ugyanazokban a körökben mozgott a két zenekar, a Jack Off Jill Mansonékkal turnézott. Ezek az érzések csak fokozódtak, amikor a kiadója figyelmeztette, hogy jobb, ha nem áll elő a történettel, mert akkor a zenekart letilthatják a koncertszervezők, rádiós dj-k és egyéb zenekarok.

A kiadó attól félt, hogy a Marilyn Manson mögött álló óriási gépezet majd arra használja az erejét, hogy elpusztítsa nem csak a Jack Off Jillt, de az én nevemet is.

Emiatt maradt csendben évekig, írja Addams, bár az utóbbi években interjúkban és a közösségi médiában gyakran utalt a történtekre. White egyelőre nem reagált nyilvánosan a vádakra, és a Rolling Stone megkeresésére sem válaszolt. 2003-ban egyszer már elhagyta a zenekart, ám 2008-ban újra csatlakozott, hogy a The High End od Low című hetedik album felvételeben részt vegyen. Manson következő koncertje – miután az énekes sérülése miatt több fellépést is le kellett mondjanak – november 5-re van kiírva a kaliforniai Devore-ban. Azt, hogy ki áll be White helyére, egyelőre nem tudni.

Kiemelt kép:  Gabriel Bouys / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik