Kultúra

Már tizennégyezren látták az új Mészáros Márta-filmet

Az Aurora Borealis – Északi fény, Mészáros Márta történelmi családtörténete szép eredménnyel fut a mozikban.

Mészáros Márta új filmje, az Aurora Borealis – Északi fény október 19-én került a mozikba, és a premier előtti vetítésekkel együtt országosan több mint 13 ezer néző váltott jegyet rá, ezzel a TOP10-es lista 4. helyén nyitott a film. A jegybevétel 14 millió forint fölött jár, ez a 6. legmagasabb bevétel a premierhéten.

A premier kapcsán a Cinema City Filmünnepen – ahol egyébként bagóért lehet mozizni – október 27-én a székesfehérvári Cinema City Alba  moziban a   18 órai vetítés után a közönség találkozhat a film egyik főszereplőjével, Tóth Ildikóval; ugyanaznap a budapesti Cinema City Arénában pedig a 19 órai vetítés után Törőcsik Franciskával.

Az Aurora Borealis – Északi fény két idősíkon futó, fordulatokban gazdag családtörténet, amely anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja az ’50-es évek Európájában és napjainkban. A főszereplők Törőcsik Mari, Tóth Ildikó és Törőcsik Franciska, de többek között Wunderlich József, Cserhalmi György és Fekete Ernő is feltűnik a filmben.

A traumákat ki kell beszélni, de nem így
Mészáros Márta olyan témákat dolgozott fel az Aurora Borealis - Északi fény című új filmjében, amik rákként burjánzanak a magyar nemzetlélekben, mégsem sikerült igazi katarzist elérnie. Kritika.

 

Kiemelt kép: Vertigo Média

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik