Kultúra

Stohl András megvédte Marton Lászlót, szerinte a rendező egy úriember

A 444 szúrta ki, hogy a Class FM reggeli műsorában Marton László zaklatási ügye volt a téma, és az egyik műsorvezető, Stohl András határozottan megvédte a rendezőt. Vagy legalábbis arra próbált rávilágítani,  hogy Sárosdi Lilla színésznő története régen volt, nem szerencsés csak az egyik oldalra koncentrálni.

A beszélgetést Pataki Zita vezette fel, aki azt mondta, hogy

én nem neveznék meg férfit, vele elintézném face to face, és a jelenség ellen küzdenék.

A zaklatással vádolt Marton László mindent tagad
Sárosdi Lilla színésznő egy videóüzenetben nevezte meg, hogy a Vígszínház volt igazgatója zaklatta 20 éve, de a rendező nem ismeri el a történteket.

A színész saját tapasztalatait osztotta meg a kollégáival, Marton védelmére kelt, hogy ő nem tudja elképzelni, hogy lehet egy ilyen után fölállni.

Isten bocsássa meg, ha ezt a Sárosdi Lilla hallja, ő egy úriember.

– magyarázta Stohl András.

Stohl szerint elképzelhető, hogy minden úgy történt, ahogy Sárosdi elmesélte a Facebook-oldalán, de a másik oldalról igyekezte nézni azt a helyzetet, amikor a fiatal színésznőnek Marton azzal a felszólítással húzhatta le a sliccét, hogy „puszild meg!” A színész arra utalt, hogy Marton László talán nem, mint főrendező közeledett, hanem mint férfi kívánta meg a 18 éves Sárosdi Lillát. Akárcsak Oroszlán Szonja, ő is részben a nőket hibáztatja.

Ehhez kell egy nő is, azt lehet mondani, hogy nem. Itt nem történt erőszak.

A Morning Show-ban Stohl felhívta a hallgatók figyelmét, hogy szexuális zaklatás nem csak a színészeknél fordulhat elő. Ráadásul akár őt is sokszor feljelenthették volna, hiszen Pataki Zita vállát és hátát rendszeresen megsimogatja.

Azt hiszitek, hogy egy Tescóban  vagy egy hivatalban elmennek egy csapatépítő tréningre, és a főnök nem dugja halálra a beosztottjait?

Stohl nem látja értelmét, hogy egy ilyen régi, 20 éves sztori látott napvilágot.

Kiemelt kép: 24.hu / Fülöp Dániel Mátyás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik