Kultúra

„Azt vettem észre, hogy odahúzza a fejemet a nemi szervéhez és erővel ott tartja” – Marton újabb áldozatai szólaltak meg

Sárosdi Lilla színésznő múlt hétvégén Hollywood legnagyobb szexuális zaklatási ügyének közepén állt ki a nyilvánosság elé, hogy 20 évvel ezelőtt molesztálta egy akkori színházigazgató és rendező. Pár nappal később azt is elárulta, Marton Lászlóról van szó.

A 444.hu-nak most hét neve elhallgatását kérő nő számolt be arról, hogyan környékezte meg őket Marton. Többségük olyan helyzetben volt, hogy Marton tudott ígérni nekik valamit, vagy kifejezetten az ő jóindulatától függött a karrierjük.

Egyikük elmesélte, mintegy 50 évvel ezelőtt balettintézeti növendék volt, amikor a szegedi Szabadtéri Játékokon meghívta őt a rendező egy vacsorára. Az első intő jel az volt, hogy Pontyikának becézte őt Marton. Mint a pontyot, amit kihalászott magának.

Az este végén Marton felajánlotta neki, hogy hazakíséri. Akkor azon tűnődött, hogy esetleg megfogja a kezét és talán még csók is lesz a végén.

Nem az lett, hanem megfogta a kezem, és odahúzta a sliccéhez. Amikor elkaptam, újra megfogta, és visszatette. Aztán a kezemmel masszírozgatta magát. Ledermedtem, és azt hiszem, viszonylag sokáig lehettem sokkos állapotban, mire feleszméltem, kikaptam a kezem, és berohantam a kollégiumba

– emlékezett vissza a hölgy.

Egy másik áldozat először még pénteken este a Hír TV-ben Veiszer Alinda műsorában mesélte el története egyes részleteit.

21 éves egyetemista volt másfél évtizede, amikor interjút készített a Vígszínházban és odament hozzá Marton. Elhívta őt próbákra, sokat beszélgettek, kikérte a véleményét is. A premier estéjén leültette maga mellé a lépcsőre, és amikor lement a fény, a kezét rászorította a nemi szervére. Végig fognia kellett, amíg a rendezését nézte.

A Vígszínház néhány héttel később hívogatni kezdte, és mivel anyukája lelkes volt, hogy ennyire látni akarja egy nagy rendező, bement Martonhoz. Bár a következő időszak relatíve problémamentesen zajlott, egyik alkalommal Marton behívta a rendezői szobájába.

Egyszer csak azt vettem észre, hogy odahúzza a fejemet a nemi szervéhez és erővel ott tartja. Orális szexről beszélhetünk. Igen. Azt hiszem, neki ez okozott valami perverz örömet, hogy ott volt egy kiszolgáltatott lány, aki valamit csinált vele, miközben ő nézheti a saját rendezését

– fogalmazott a lapnak nyilatkozó nő.

A megszólaló áldozatok teljes történeteit a 444.hu-n olvashatja el.

Kiemelt kép: MTI/Czimbal Gyula

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik