Kultúra

Chris Hemsworth lóháton vadászik a terroristákra

A 12 Strong című háborús filmben, amely az első előzetese alapján erős darabnak ígérkezik. Trailer.

Világszerte a következő két hétben kerül a mozikba Chris Hemsworth harmadik Thor-filmje: a Ragnarököt, melyet követően jövőre három új produkcióban is látható lesz a színész. Ezek egyike a megtörtént eseményeket feldolgozó 12 katona (12 Strong) című háborús dráma, melynek itt az első előzetese.

A második nagyjátékfilmjét rendező Nicolai Fuglsig filmje arról a tizenkét fős katonai alakulatról szól, melyet a 2001. szeptember 11-i terrortámadást követően titokban Afganisztánba vezényeltek, hogy felvegyék a kapcsolatot az Abdul Dostum (Navid Negahban) vezette Északi Szövetség erőivel és velük szövetkezve felvegyék a harcot a tálibokkal és az al-Kaidával. Az első amerikai katonákként az övezetbe érkező csapat és az őket vezető fiatal százados, Mitch Nelson (Hemsworth) kénytelen alkalmazkodni a körülményekhez és a bizalmatlan afgán harcosok segítségével elsajátítani a lovas harcmodort.

Hemsworth mellett az Oscarra is jelölt Michael Shannon, továbbá Michael Pena, Trevante Rhodes, Taylor Sheridan, Austin Stowell, Geoff Stults és Elsa Pataky játssza a főbb szerepeket a produkcióban.

A 12 katona január 19-én fog debütálni az amerikai mozikban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik