Kultúra

A Szárnyas fejvadász 2049 is díjat kap a Hollywoodi Filmdíjak gáláján

November elején rendezik a díjátadót, amelynek már több nyertesét is bejelentették.

A Szárnyas fejvadász 2049 kapja a produceri díjat a novemberi Hollywoodi Filmdíjak átadásán.

A gálán, amelyet egymást követő harmadik alkalommal is James Corden vezet majd, Andrew A. Kosove, Broderick Johnson és Cynthia Sikes Yorkin veheti át a produceri díjat – írja az MTI.

A Szárnyas fejvadász folytatásával új klasszikus született
Denis Villeneuve megcsinálta a lehetetlent, zseniálisan továbbgondolta az eredeti alapanyagot. Spoilermentes kritika.

A legjobb forgatókönyv díját a The Disaster Artist című produkció írói, Scott Neustadter és Michael H. Weber kapják. Az életrajzi történet a filmes Tommy Wiseau pályafutását dolgozta fel James Francóval a címszerepben.

Az animációs díjat a Pixar stúdió Coco című filmjének ítélték oda, a legjobb szereplőgárda díjáért pedig a Mudbound című dráma stábja léphet majd a színpadra. Átütő alakításáért a Mudbound sztárját, Mary J. Blige színésznőt külön is díjazzák.

Egy gitározó szellemfiúról fog szólni a Pixar új meséje
Megérkezett a Coco című animációs film első előzetese, amelyben az ifjú főhős váratlanul a túlvilágra csöppen.

Sam Rockwell a Három óriásplakát Ebbing határában című filmben nyújtott játékáért a legjobb mellékszereplő trófeáját veheti át, Allison Janney pedig az I, Tonya című életrajzi dráma mellékszereplőjeként lesz díjazott. Az I, Tonya szereposztása – köztük Margot Robbie, Janney, Sebastian Stan, Paul Walter Hauser, Julianne Nicholson – ugyancsak elismerésben részesül a gálán.

A 21. Hollywoodi Filmdíjak ceremóniáját a Dick Clark Productions rendezi, a bevételekből a Filmes és Televíziós Alapítványt támogatják, amely a szórakoztatóiparban dolgozó rászorulókról gondoskodik.

A díjátadó gálát a Los Angeles-i Beverly Hilton szállóban rendezik meg november 5-én.

Kiemelt kép: Warner Bros. Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik