Kultúra

Kiderült, hogyan folytatja a horrorklasszikust a készülő új Halloween

Az 1978-as alkotás atyja, John Carpenter árulta el egy interjúban, mi lesz a csavar a készülő rebootban.

Február óta hivatalos, hogy készül a kultikus Halloween-franchise rebootja, amelyet a színész Danny McBride és a filmes David Gordon Green közös forgatókönyvéből az utóbbi fog rendezni.

Az 1978-as Halloweent annak idején kitaláló, majd író és rendező John Carpenter áldásával és produceri közreműködésével készülő produkció kapcsán a múlt hónapban érkezett a bombahír, miszerint a filmek legnagyobb hősnője, Laurie Strode szerepében Jamie Lee Curtis is játszani fog benne.

Jamie Lee Curtis is visszatér az új Halloween-horrorban
Maga a színésznő jelentette be, hogy ötödjére is eljátssza Laurie szerepét a készülő rebootban.

Azonban a színésznő által bejelentett visszatérése máris felvetett egy nagy kérdést, történetesen azt, hogy mégis akkor miféle reboot lesz ez, ha egyszer a franchise legismertebb karakterét ugyanaz a színész fogja játszani benne, aki a lassan 40 éves eredetiben is alakította. Erre végül a napokban megérkezett a válasz, ugyanis a Stereogumnak interjút adva John Carpenter felfedte, hogy

a reboot teljesen figyelmen kívül hagyja majd az eddigi folytatásokat és az eredeti Halloween új 2. részeként fog mozikba kerülni.

Nem is tudom, hogyan írjam le… Ez afféle alternatív valóság lesz. Az új film cselekménye az elsőé után fogja felvenni a fonalat és azt fogja színlelni, mintha a többi folytatás soha nem is készült volna el. Mókás lesz. Igazán tehetséges a rendezőnk és remekül van megírva a sztori. Engem lenyűgözött.

– mondta a 69 éves Carpenter, aki azt is elárulta, hogy a film zenéjének komponálásában is részt vesz.

Magyarán az elmúlt évtizedekben bemutatott mind a hét(!) sequel, illetve a metálénekesből-lett-rendező Rob Zombie által levezényelt két feldolgozás (2007 és 2009) kukázva lesz a Halloween-kánonból.

Kiemelt kép: Dimension Films

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik