Kultúra

Channing Tatum mégis mutáns lesz: kitűzték a Gambit-mozi bemutatóját

Több éves huzavona után elkezdik forgatni az X-Men spinoffot, amelyet végül egy Oscar-díjas rendező vezényelhet le.

Egészen 2014-ig kell visszamennünk az időben, hogy felelevenítsük az X-Men képregényekből ismerős Gambit önálló filmjének bejelentését, amelyet aztán az elmúlt években néhány rendezőváltás, forgatókönyv-átírás, majd a produkció parkolópályára állítása követett.

Tavaly óta már azt lehetett gyanítani, hogy a mutánsmozikat gyártó és futtató 20th Century Fox felhagyott a spinoff megvalósításával, mire most Coming Soon információi szerint váratlanul bejelentették, hogy a

Gambit igenis készül és 2019. február 14-én a mozikba fog kerülni.

Emellett úgy fest, hogy a rendezést első körben elvállaló Rupert Wyatt, majd az ő dobbantását követően a helyére igazolt, de később szintén lelépő Doug Liman után végül az a Gore Verbinski fogja dirigálni a filmet, aki 2011-ben Oscart nyert a Rangóért és az első három Karib-tenger kalózait is jegyzi. Ez még nem hivatalos, de a sajtóértesülések szerint a stúdió már előrehaladott tárgyalásokat folytat Verbinskivel.

A rendezők mellett a forgatókönyvírók cserélgetését követően utóbb Reid Carolin szkripjtéből és Simon Kinberg produceri bábáskodásával készül a Gambit, melynek szereplőgárdáját továbbra is a főszerepre már 3 éve leigazolt Channing Tatum, illetve a női főszerepet elvállaló Léa Seydoux alkotja.

Kiemelt kép: Getty Images/Dave J Hogan

Ajánlott videó

Olvasói sztorik