Kultúra

Kirúgták saját cégéből a szexuális zaklatással vádolt Harvey Weinsteint

A The Weinstein Company azonnali hatállyal elbocsátotta a filmmogult, aki a vállalat társtulajdonosa volt.

Kirúgta Harvey Weinsteint a The Weinstein Company produkciós vállalat, ahol a szexuális zaklatással vádolt, Oscar-díjas filmmogul eddig társelnöki posztot töltött be – írja az MTI a cég közleménye alapján.

Távozásával testvére, Bob Weinstein társelnök és David Glasser vezérigazgató irányítja a céget.

A The Weinstein Company igazgatótanácsának tagjai közleményben tudatták, hogy döntésüket

a Harvey Weinstein viselkedéséről az elmúlt napokban kiderült információk fényében hozták meg és azonnali hatállyal felbontották a szerződését, amiről Weinsteint már értesítették.

A The New York Times csütörtökön számolt be arról, hogy Harvey Weinstein évtizedeken át zaklatta szexuálisan női alkalmazottait és számos színésznőt. Az Oscar-díjas filmmogul a lapban tagadta az ellene felhozott vádakat. A riportban többen, köztük Ashley Judd színésznő idézték fel, mi történt.

A filmmogul bocsánatkérésében elismerte, hogy a múltban sok fájdalmat okozott kollégáinak viselkedésével, de hozzáfűzte, hogy azóta igyekezett jobb emberré válni. A közleményben arra hivatkozott, hogy a hatvanas-hetvenes években még mások voltak a munkahelyi viselkedési normák:

Azóta megtanultam, hogy ez nem kifogás, az irodában és azon kívül sem. Senki számára.

A 65 esztendős Harvey Weinstein az elmúlt három évtizedben Hollywood egyik legbefolyásosabb filmmoguljává vált, produkciós vállalatával számos Oscar-díjas film, köztük a Ponyvaregény és a Szerelmes Shakespeare elkészítésén dolgozott, sok színész és rendező karrierjét segített elindítani, és rendkívül sikeres Oscar-kampányokat irányított a fivérével, Bob Weinsteinnel közös Miramax cégével.

A Weinstein-testvérek 2005-ben hozták létre a The Weinstein Co.-t.

Harvey Weinstein olyan Oscar-díjas filmek volt az executive producere, mint Az angol beteg, a Chicago, A Gyűrűk Ura – A király visszatér, A király beszéde és a A némafilmes.

Weinstein 2007 óta él házasságban Georgina Chapman divattervezővel, két közös gyermekük van.

Kiemelt kép: AFP/Yann Coatsaliou

Ajánlott videó

Olvasói sztorik