Kultúra

Egy évet csúszik a Halálos iramban 9 bemutatója

A rajongóknak 2020-ig kell várniuk a nagy sikerű széria következő felvonására.

Júliusban minden idők legerősebb nyitóhétvégéjével érkezett meg a mozikba a Halálos iramban 8, amely azóta ugyan már lekerült a filmszínházak műsoráról, azonban a globálisan összeharácsolt 1,23 milliárd dolláros összbevételével bőven igazolta, hogy érdemes tovább folytatni az akciófilm-szériát.

A nyolcadik installáció teljesítménye alapján a franchise egyelőre nemhogy nem gyengélkedik, de izmosabb, mint valaha, így aztán némiképp meglepő bejelentést tett a gyártó Universal Pictures, amely a The Hollywood Reporter értesülése szerint egy teljes évvel elhalasztotta a következő rész bemutatóját:

a Halálos iramban 9 az eredetileg kitűzött 2019. április 19. helyett 2020. április 10-én fog debütálni az amerikai mozikban.A stúdió ugyan nem szolgált magyarázattal arra, mégis miért csúsztatják a filmszéria következő darabját, ugyanakkor a szárnyra kapott pletyka szerint a már szintén bejelentett első spinoff áll a háttérben, merthogy előbb azt akarják elkészíteni Dwayne Johnson és Jason Statham főszereplésével.

Jason Stathammel és Dwayne Johnsonnal jön az első Halálos iramban-spinoff
Zöld utat kapott a produkció, amelyben a két keménycsávó mellett egy Oscar-díjas színésznő is játszani fog.

Korábban úgy szólt a fáma, hogy végül tízrészes lesz a Halálos iramban-széria és az utolsó felvonás 2021-ben fog a mozikba kerülni, azonban a kilencedik halasztása utóbb erre is hatással lehet majd. Pláne, ha közben még újabb spinoffokat is csinál a Universal, melynek kétségtelenül megéri annyi bőrt lehúzni a szériáról, amennyit csak lehet, ugyanis a 2001-es alapfilm óta 5,13 milliárd dollárt termeltek a részek.

Kiemelt kép: Universal Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik