Kultúra

Roman Polanskit újabb nő vádolja nemi erőszakkal

Azok után, hogy Roman Polanski pár nappal ezelőtt azt nyilatkozta, hogy liliomtiprási ügyének vége, mivel bűnösnek vallotta magát és letöltötte börtönbüntetését, most újabb nő vádolja azzal, tinikorában megerőszakolta.

Roman Polanski szerint vége van a liliomtiprási ügynek
A rendező a Based on a True Story című új filmje premierjén szólalt meg a témában.

A The New York Times írta meg, hogy a 61 éves német színésznőt, Renate Langert 1972-ben, 15 esztendősen molesztálta a rendező. Langer ezzel már a negyedik, aki nemi erőszakkal vádolja a 84 éves Roman Polanskit, a színésznő szeptember 26-án a svájci St. Gallen-i rendőrségen tett feljelentést.

1977-ben Polanskit, a Rosemary gyermeke és a Kínai negyed ünnepelt hollywoodi alkotóját letartóztatták és megvádolták az akkor 13 éves Samanta Gailey (ma Geimer) bedrogozásával és megerőszakolásával. A rendező vádalkut kötött, elismerte, hogy kiskorúval hajtott végre nemi aktust, ami törvénybe ütközik, állapotát megvizsgálta egy pszichiáter, majd 42 napot töltött börtönben.

Roman Polanskit újabb nő vádolja molesztálással
Az áldozat szerint őt is a '70-es években zaklatta szexuálisan a rendező.

Amikor egy évvel később meghallotta, hogy egy bíró a vádalkut figyelmen kívül hagyva példát akar statuálni és állítólag ötven év börtönre akarja ítélni, Polanski Párizsba menekült. Azóta is szökésben van, hiába kérte nemcsak ő, hanem számos alkalommal maga az áldozat is, hogy zárják le az ügyet. A múlt hónapban Scott Gordon kaliforniai bíró elutasította Geimer legutóbbi kérelmét és úgy döntött, hogy „Polanski ügye folytatódjon”.

Kiemelt kép: Europress / Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik