Kultúra

Budapesten ad koncertet Rag’n’Bone Man

Jövő májusban a Sportarénában fog fellépni a Human című számmal befutott énekes.

A magyar fővárost is érinti Rag’n’Bone Man jövő évi európai turnéja. Napjaink egyik legsikeresebb pop-soul-blues brit előadója

2018. május 4-én fog fellépni a Papp László Budapest Sportarénában.

A Brit- és Echo-díjas nyertes Rag’n’Bone Man (polgári nevén Rory Charles Graham) Grande Reserve című koncertsorozata hatalmas sikert hozó idei albuma, a Human dalaira épül és húsz európai országban lép fel jövő év februárjától májusig – közölte a szervező Live Nation kedden az MTI-vel.

A karrierje harmadik kislemezeként kiadott Human 46 országban vezette az iTunes letöltési listáját és még mindig tartja előkelő helyét az európai játszási listákon. A dal után elkeresztelt bemutatkozó albuma gyémántlemez lett Franciaországban, platina nyolc másik országban.

Graham tizenöt évesen kezdett rappelni szülővárosában, Uckfieldben, és 19 volt, amikor apja ösztönzésére a blues felé fordult. Csatlakozott egy brightoni hiphop csapathoz, a Rum Committee tagjaihoz, akiknek már rendszeresen volt Londonban is fellépésük. Népszerűségét három EP (középlemez), a Blues Town, a Wolves és a Disfigured megjelenése alapozta meg.

Idén már nyert két Brit Awardsot – elsőként kapta meg ugyanabban az évben a kritikusok, valamint a legjobb új művész díját is -, telt házak előtt turnézott Európában és Angliában, ahol három koncertet adott zsinórban a legendás O2 Brixton Academy-n, de fellépett a The Graham Norton Show-ban, a Comic Reliefben, a Later with Jools Hollandben vagy Jimmy Fallon és Ellen DeGeneres showműsoraiban.

Kiemelt kép: AFP/Oli Scarff

Ajánlott videó

Olvasói sztorik