Kultúra

Az utolsó Jedik lehet a Star Wars leghosszabb epizódja

A legfrissebb infó alapján, amely arról árulkodik, hogy kiszivárgott a Star Wars VIII várható játékideje.

Alig egy héttel ezelőtt jelentette be egy fotó kíséretében a filmet társíró és rendező Rian Johnson, hogy végeztek az utolsó simításokkal és a Star Wars: Az utolsó Jedik készen áll arra, hogy a mozikba eresszék.

Elkészült a Star Wars 8, a rendező új fotót posztolt
Az utolsó Jediket dirigáló Rian Johnson egy képpel jelentette be, hogy már a produkció utómunkálatival is végeztek.

Az utómunkálatok lezárulásának híre nyomán egyáltalán nem kizárt, hogy a valóságot tükrözi az, amit a Screen Rant fedezett fel a CineWorld nevű brit jegyportál oldalán, ahol a film adatlapján máris

150 percesként tüntetik fel Star Wars: Az utolsó Jedik játékidejét.A Walt Disney és a Lucasfilm egyelőre nem reagált a világhálón máris sebesen terjedő infóra, amely ha beigazolódik, azt fogja jelenteni, hogy a nyolcadik epizód lesz a saga leghosszabb epizódja. Igazából még csak pontosan két és félóra hosszúnak sem kell lennie a rekordhoz, miután a csúcsot jelenleg a 2002-es Star Wars: A klónok támadása tartja a maga 142 perces játékidejével.

A 150 perces játékidő tehát még nem hivatalos, és a stúdiók titkolózásának hála Az utolsó Jedik cselekményéről sem tudni semmi biztosat, leszámítva azt, hogy közvetlenül Az ébredő Erő eseményei után fogja felvenni a fonalat. A lehetséges fordulatokra legkorábban majd a már hetek óta várt második előzetesből következtethetünk, amelyről viszont Mark Hamill jóvoltából már tudjuk, hogy mikor érkezik.

Kiderült, hogy mikor érkezik a Star Wars 8 új előzetese
Maga Mark Hamill kotyogta el, hogy a rajongóknak mikor lesz majd érdemes a gép előtt gubbasztva várni a trailert.

A Star War: Az utolsó Jedik szereplőgárdáját Luke Hamill mellett Daisy Ridley (Rey), John Boyega (Finn), Adam Driver (Kylo Ren), Oscar Isaac (Poe Dameron), Peter Mayhew (Chewbacca), Carrie Fisher (Leia), Domhnall Gleeson (Hux tábornok), Lupita Nyong’o (Maz Kanata), Gwendoline Christie (Phasma kapitány), Anthony Daniels (C-3PO), Jimmy Vee (R2-D2) és Andy Serkis (Snoke fővezér). Mellettük a Star Wars: Az ébredő Erő óta már tábornokként emlegetett Leia hercegnő szerepében még egyszer Carrie Fishert is viszontláthatjuk majd, miután a színésznő jeleneteit még a decemberi halála előtt leforgatták.

A Star Wars VIII egy nappal az amerikai bemutató előtt: december 14-én fog a magyar mozikba kerülni.

Forrás: Screen Rant, kiemelt kép: Vanity Fair/Annie Leibovitz

Ajánlott videó

Olvasói sztorik