Kultúra

Félelmetes lényekkel száll szembe az új sci-fijében Natalie Portman

Előzetest kapott az Expedíció című film, amelyet az Ex Machina rendezője készít a Déli Végek-trilógia első kötetéből. Trailer.

A 28 nappal később (2002), a Napfény (2007) és a Dredd (2012) forgatókönyvét is író, majd három évvel ezelőtt a szintén a saját forgatókönyvéből készült Ex Machinával rendezőként is bizonyító Alex Garland második mozifilmjeként készül az Expedíció (Annihilation), amely Jeff Vandermeer 2014-ben megjelent, azonos című regényét dolgozza fel.

Az Agave kiadásában hazánkban is kapható, Nebula-díjas Expedíció egy trilógia első része és arról szól, hogy létezik a Földön egy bizonyos X Térség, amelyet a hatóságok már évtizedek óta lezárva tartanak az ott tapasztalható bizarr jelenségek miatt. A Déli Végek nevű titkos ügynökség számos expedíciót küldött a hely felderítésére, azonban mindegyik tragikus véget ért. A legújabb, immár 12. expedíció csapata négy nőből áll: egy antropológusból (Gina Rodriguez), egy geodétából (Tessa Thompson), egy pszichológusból (Jennifer Jason Leigh) és egy biológusból (Natalie Portman). A küldetésük felderíteni a terepet és mintákat gyűjteni, feljegyezni minden tudományos megfigyelést a környezetről és egymásról, valamint mindenek felett elkerülni az X Térségben élő lényeket, melyeket még szavakkal leírni is lehetetlen.

Az első előzetes alapján izgalmasnak és hátborzongatónak ígérkező filmben a főszerepet játszó, Oscar-díjas Portman és a három legfontosabb mellékszereplőt alakító színésznő mellett az Arany Glóbusz-nyertes Oscar Isaac is játszik. Az Expedíció 2018. február 22-én fog megérkezni a magyar mozikba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik