Kultúra

Ridley Scott máris a Szárnyas Fejvadász 2049 folytatásán agyal

Szinte biztos, hogy nem ez lesz az utolsó Blade Runner.

Még be sem mutatták az év legjobban várt sci-fijét, máris meginult a spekuláció a következő részről. Nem is akárki beszélt erről, hanem a rendező, Denis Villeneuve, akit egy interjúban kérdeztek meg erről.

Mikor elvállaltam, egy magában álló filmről volt szó, és egyszer sem nehezedett rám nyomást, hogy azon gondolkodjak, mi jöhet majd ezután. De persze… ezt a producerektől kellene megkérdezni, akik nagyon lelkesednek a film világáért. Ha pozitívak a reakciók, biztosra veszem, hogy lenne ötletük a folytatásra. Ridley Scottnak már több is van

– mondta Villeneuve a Collidernek. Ez alapján borítékolható a következő rész, hiszen az első reakciók finoman szólva is szuperlelkesek voltak. A kritikusok szabályosan elájultak a filmtől, volt aki sci-fi mesterműnek nevezte, más pedig még azt is megkockáztatta, hogy jobb lett, mint az eredeti klasszikus.

Warner Bros. Pictures

Villeneuve egy másik interjúban azt is elárulta, hogy eredetileg David Bowie-t szerették volna megnyerni a főgonosz szerepére, de közbeszólt a popikon tavalyi halála, amely őket is teljesen váratlanul érte, akár csak a világ közvéleményét. Így került helyette Jared Leto a filmbe, amely október 5-én kerül a magyar mozikba.

Címlapi kép: Warner Bros.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik