Kultúra

Nem csak Spielberg miatt lesz érdekes a róla szóló doku

Hanem mások mellett Leonardo Dicaprio, Martin Scorsese és Liam Neeson miatt is, akik már az alkotás előzetesében is felbukkannak.

A három Oscar-díj mellett három Arany Glóbusszal is kitüntetett Steven Spielberg életéről és filmes életművéről szól az HBO-féle Spielberg című dokumentumfilm, amelynek megérkezett az előzetese.

A dokumentumfilmet Susan Lacy készítette annak a mintegy 30 órányi interjúnak a felhasználásával, amelyet Spielberggel csinált. Lacy a nagyszabású produkciókat készítő filmest és a művészt is ábrázolja a dokujában. Felidézi, hogy a rendező korai munkái a külvárosban eltöltött gyermekkorára, szülei válása utáni életére reflektálnak, későbbi filmjeiben pedig olyan klasszikusok előtt tiszteleg, mint William Wyler vagy John Ford. A beszélgetésekből és saját tapasztalatai alapján is azt szűrte le a dokumentumfilmes, hogy Spielberggel kapcsolatban a filmezés iránti szenvedélye és filmes tudása a leglenyűgözőbb.

Lacy több, mint 80 olyan hollywoodi nagyágyút interjúvolt meg a filmhez, aki valaha együtt dolgozott Spielberggel. Így aztán a producerek, rendezők és színészek között J.J. Abrams, Christian Bale, Drew Barrymore, Cate Blanchett, Francis Ford Coppola, Daniel Craig, Daniel Day-Lewis, Brian de Palma, Leonardo DiCaprio, Richard Dreyfuss, Ralph Fiennes, Harrison Ford, Tom Hanks, Dustin Hoffman, Holly Hunter, Ben Kingsley, George Lucas, Liam Neeson és Martin Scorsese is megszólal majd az alkotásban.

A doku-kuriózumnak ígérkező Spielberg október 7-én fog debütálni az amerikai HBO műsorán.

Forrás: Coming Soon, kiemelt kép: Getty Images/Mike Coppola

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik