Kultúra

Elkezdték forgatni a Watchmen-sorozatot, itt az első kép

Az HBO számára a szériát készítő Damon Lindelof osztott meg egy fotót a munkálatok első napjáról.

Már 2015-ben beharangozták, mígnem aztán idén júniusban hivatalosan is zöld utat kapott az HBO-tól a Watchmen-tévésorozat, amely Alan Moore és Dave Gibbons azonos című kultikus képregényét fogja (ismét) feldolgozni. Mint ismert az 1985-ben megjelent, eredetileg 12 kötetes műből már készült mozifilm, a 2009-es Watchmen: Az őrzők, amelyet az azóta szuperhősfilm-biznisz egyik nagy alakjává avanzsált (és a produkcióiért sokat kritizált) Zack Snyder rendezett.

A Watchmen izgalmas és szövevényes cselekményét állítólag a mozifilm stílusától merőben eltérő módon és sokkalta részletesebben feldolgozó szériát az Emmy-díjas Damon Lindelof dolgozta i és producerálja. A tegnap megkezdett munkálatok helyszínéről Lindelof már közzé is tett egy fotót, amelyen a történetben az első Éji Bagolyként ismert Hollis T. Mason-nek adományozott szobrocska talapzata látható.

Day One.

A post shared by Damon (@damonlindelof) on

A Watchmen univerzumában a 20. század közepén feltűnt szuperhősök komoly hatással voltak a történelem alakulására: Amerika megnyerte a vietnami háborút, Nixon elnöksége pedig a 80-as évek közepéig nyúlt. A korábban ünnepelt és legálisan tevékenykedő szuperhősök 1985-ben már nem aktívak, egyetlen kivétellel: ő a titokzatos Rorschach, aki miután a valaha a Komédiásként ismert Edward Blake gyilkosság áldozatává válik, nyomozni kezd, mert úgy véli, hogy valaki az ex-igazságosztókra vadászik.

A produkció beindulását leszámítva egyelőre nem tudni semmit a Watchmen-sorozatról, így arról sincs információ, hogy ebben a feldolgozásban kik alakítják a szuperhősöket, illetve hogy a széria várhatóan mikor érkezhet majd meg az HBO műsorára. Legkorábban nyilván jövőre.

Forrás: Coming Soon, fejléckép: Warner Bros. Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik