Kultúra

Két új filmje is érkezik az Oscar-díjas Deák Kristófnak

Legutóbbi hírünk az idén a Mindenki című kisjátékfilmjével Oscar-díjat nyerő Deák Kristófról, hogy

leszerződött a Gotham Group nevű hollywoodi ügynökséggel és produkciós céggel.

Az azóta eltelt időről és aktuális munkáiról a Médiatanács blogján nyilatkozott:

Sok olyan projektem fut, ami jóval a díj előtt indult el. Azt érzem, hogy mostanra értek be amúgy is, talán a díj abban segített inkább, hogy az embereket és a döntőbizottságokat is jobban érdekli az, amit én próbálok filmre vinni. Magyar vonalon most leginkább a saját ötleteimen dolgozom, emellett Amerikában is tárgyalok több producerrel, olyan emberekkel, akik szeretnének dolgozni velem. Vegyes, hogy milyen filmekről beszélgetünk, de engem a horroron kívül szinte bármi érdekel, ezért széles spektrumon mozognak a tervek, amikről tárgyalunk. Leginkább az fog meg egy ötletben,  ha egy átélhető, nagyon személyes történeten keresztül tud reflektálni egy társadalmi jelenségre vagy a jövőre, mint például A legjobb játék.

Mint kifejtette, a kisjátékfilm már a vágóasztalon van, amely a gépi intelligencia és az emberi játékosság találkozásáról szól. A főbb szerepeket Szabó Irén, Patkós Márton és Horváth Lajos Ottó játssza.

Jelenetkép A legjobb játék című filmből

Emellett már előkészületi stádiumban jár Fogylyok című tévéfilmje, amely egy 1951-ben játszódó szatirikus történet és szintén társadalmi sajátosságokra reflektál:

Ez egy nagyobb projekt, nagyon sok színésszel. Hasonló hosszúságú dolgot csináltam már tévésorozatban, de ilyen komplex és kosztümös filmet még nem, szóval ez új terep lesz. Nagyon fontos számomra, hogy a forgatókönyv jó legyen, akkor érzem magam biztonságban. Most ezen dolgozunk történészekkel, dramaturggal együtt. Közben persze már azt is tárgyaljuk, hogy hogyan tudjuk majd leforgatni a filmet. 1951-ben játszódik, úgyhogy valószínűleg kell majd hozzá díszletet építenünk. Sok kutatómunka kellett már eddig is, de most még jobban beleássuk magunkat a korszakba, hogy egy olyan színvonalú munkát tudjunk csinálni, ami nem csak a tévében, hanem akár a mozivásznon is megállná a helyét.

VIA
Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik