Kultúra

Rég láttál olyan borzalmat, mint az óriáshangyás horror előzetese

A Dead Ant című produkció máris bejelentkezett az év legkreténebb mozija címért.

Manapság valósággal virágzik a horror műfaja, amely ennek ellenére egyre több csapnivaló és/vagy gyenge produkcióval örvendezteti meg a borzongásra vágyókat, miközben a minőségi (és tényleg para) horrorfilm lassan már olyan ritka, mint a fehér holló. Ezt a zsánert (és úgy általában Hollywoodot is) jellemző helyzetet látszik igazolni a Dead Ant (Halott hangya) című mozi is, amely az előzetes alapján még úgy is nehezen tűnik fogyaszthatónak, hogy láthatóan egyáltalán nem veszi komolyan magát.

A Dead Ant cselekményéről elég annyit, hogy valahol az USA sivatagos vidékein egy, a soraiban szexi leányzókat is felvonultató metálbanda fog belebotlani a föld alól előmászó méretes hangyákba, amelyeket aztán persze megkísérelnek majd kinyírni. A történetnél sokkal érdekesebb az, hogy a horrorkomédia szereplőgárdájában olyan színészeket fedezhetünk fel, mint A Gyűrűk Ura-filmek Samujaként ismertté vált Sean Astin, a főleg vígjátékokban felbukkanó Tom Arnold és a nagy Gary Busey fia, Jake Busey.

A szakmában nem éppen nagy név Ron Carlson által írt és rendezett Dead Ant az amerikai Screamfest horrorfilmfesztiválon fog debütálni október elején. Mozis forgalmazásról egyelőre nincs információ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik