Kultúra

Az új Dűne nyomokban sem fog David Lynch-et tartalmazni

Még decemberben írtuk meg, hogy évek óta tartó tervezgetés után valóban elkészül a Dűne-remake, amelyről azóta kiderült, hogy a Sciario – A bérgyilkos után az Érkezéssel is nagyot dobbantó Denis Villeneuve fogja levezényelni, aki a tavaly nálunk forgatott és jelenleg már az utómunkálatokat taposó Szárnyas fejvadász 2049-t (előzetes itt) is vezényelte.

Oscar-díjas forgatókönyvíró írja a Dűne feldolgozását
A már korábban bejelentett rendező után a Dűne-remake forgatókönyvírója is igazi hollywoodi nagyágyú lesz.

A kiváló Frank Herbert regényciklusának első részéből Dűne címmel még 1984-ben David Lynch forgatott mozifilmet, amelyben olyan nevek alkották a szereplőgárdát, mint Kyle MacLachlanVirginia MadsenMax von SydowSean YoungPatrick StewartBrad DourifDean StockwellJürgen Prochnow és Sting.

Denis Villeneuve, Ridley Scott, Harrison Ford és Ryan Gosling a Szárnyas fejvadász 2049 egyik megbeszélésén. (Fotó: Warner Bros. Pictures)

A témában most először nyilatkozó Denis Villeneuve a Yahoo Movies-nak adott interjújában kifejtette, az ő verziója nagyban eltér majd a korábbi darabtól.

David Lynch Dűnéje egyáltalán nem az a film volt, amiről álmodtam. Így aztán úgy szeretném a vászonra vinni, ahogy én éreztem, és képzeltem el a könyvet olvasva. Ez a változat nem egy reboot vagy remake lesz, hanem egy teljesen tiszta lappal készülő adaptációja az eredeti regénynek.

Az új Dűne forgatókönyvét az az Eric Roth fogja kidolgozni, aki 22 évvel ezelőtt Oscar-díjat nyert a Forrest Gump szkriptjéért.

Forrest Gump mellett olyan kiváló filmek szkriptjeit köszönhetjük a 72 éves Rothnak, mint pl. A suttogóA bennfentes, az Ali, a MünchenAz ügynökség és a Benjamin Button különös élete.

A forgatás időpontjáról, főszereplőkről és tervezett bemutatásról még nincs hír.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik